Otava Food Factory on Mikkelin Otavassa sijaitseva lähiruokatehdas ja tehtaanmyymälä.

Otava Food Factory pyrkii vahvistamaan ja luomaan paikallista ruokakulttuuria sekä kehittämään ja nostamaan ruuan ja raaka-aineiden arvostusta.
Otava Food Factoryn kivijalka ovat lähellä tuotetut sesonginmukaiset tuoreet huippuluokan raaka-aineet. Näistä raaka-aineista jalostetaan mm. makkarat, pastramit, ribsit, salsat, hillokkeet, yrttipestot, marinoidut- ja savustetut kalat, sienituotteet ja juustot, joita on saatavissa myös Mikkelin kauppahallin myymälästä ja verkkokaupasta.

”Otava Food Factoryssa toteutuu parhaimmillaan halumme tarjota ruokaa suoraan pellosta pöytään. Osakkaina Food Factoryssa ovat myös pitkäaikaiset luottotuottajamme, joten tuottajat ovat meille henkilökohtaisesti tuttuja. Me tunnemme heidän moraalinsa työtään kohtaan, heidän tapansa kohdella kasvattamiaan eläimiä ja viljelymetodinsa ja tiedämme, että voimme yhdessä heidän kanssaan ylpeydellä tarjota tämän maakunnan puhtaimmat ja parhaimmat maut. – yrittäjä Ilkka Arvola, Otava Food Factory Oy”.

Otava Food Factory käyttää sesonginmukaisia, tuoreita raaka-aineita ja valmistaa niistä käsityönä tuotteet ilman lisäaineita. Valmistuksessa kiinnitetään erityistä huomiota kypsennysmenetelmiin, lämpötiloihin ja maustamiseen huomioiden raaka-aineelle ominainen rakenne, maku ja käsittelytapa. Ideana on korostaan, ei peittää raaka-aineen omaa makua.

D.O. Saimaa -merkin käyttöoikeus on myönnetty seuraaville otava food factoryn tuotteille huhtikuussa 2017:
  • lihatuotteet (esim. makkarat, leikkeleet, savustetut tuotteet, ilmakuivatut tuotteet)
  • kalatuotteet (esim. kylmäsavustetut, marinoidut, hiillostetut)
  • kasvistuotteet (esim. kastikkeet, marinoidut tai hapatetut tuotteet, salaatit)
  • maitotaloustuotteet (esim. juustot)
               

Ota yhteyttä!

Otava Food Factory
Koulutilantie 10
50100 OTAVA
 040 1763 583

 foodfactory@vilee.fi