Miun Juuret

miunjuuret.fi/

Miun Juurileipää Kaikille Teille

Miun Juuret on pieni korttelileipomo ja kahvila Naisvuoren kupeessa 1924 rakennetussa Osuuskauppa Savonseudun entisissä tiloissa, nuoremmat muistavat ehkä legendaarisen Kansankadun Siwan. Juurten kantavana teemana on paikallisuus. Leivät leivotaan omaan ruis- ja vehnäjuureen. Vaaleiden leipien jauhot toimitetaan noin kerran viikossa Rapion Myllyltä ja luomulaatuiset ruisjauhot jauhaa ja toimittaa Siitarin Mikko Mikkelin Tuskusta.

Koko homma lähti tarpeesta löytää vaihtoehto teolliselle leivällä. Tuotetestien jälkeen löytyi resepti joka toimii ja maistuu. - johtavaleipuri Mimmi, Miun Juuret

Raaka-aineet pyritään pitämään kotimaisina ja mahdollisimman paikallisina. Luomutila Siiriäinen Hietasessa kasvattaa naudat, Kuvalan liha Mäntyharjulla possut ja Toivolan tila Parikkalassa mangalizat eli karvapossut. Juureksia ja vihanneksia ostetaan kesäisin torilta, talvella ne toimittaa Suutarin Pekka tai Pyyn Juha. Marjat kasvatetaan Raijan Aitalla ja mehiläisten pesät sijaitsevat Säynätissä ja Raijan Aitalla. Juvalaiset kanat munii leivonnassa ja ruoanlaitossa käytettävät munat. Hillot keittelee Heinäsaaren isäntä ja kahvit paahtaa Olli Kirjalan kahvipaahtimossa. Voisko enää paikallisempaa olla?

Juurilla voi piipahtaa tai viivähtää kahvilla mummolamaisessa miljöössä tai nauttia arkisin keittolounaasta. Kahvila on avoinna myös virka-ajan ulkopuolella eli iltaisin ja viikonloppuisin. Miun Juuret on Mikkelissä.

Yhteystiedot

Miun Juuret Leipomo
050 551 1161
leipurit(at)miunjuuret.fi

D.O. Saimaa merkityt tuotteet

Leivät

  • Miun Ruisleipä
  • Miun Juurileipä
  • Miun Juurileipä Kaurainen
  • Miun Juurileipä Siemenillä
  • Miun Juurileipä Rukiinen
  • Miun Juurileipä Rouheinen
  • Miun Juurileipä Saaristolaisleipä