Kappelin juustola

www.kappelinjuustola.fi

Kappelin juustola tekee käsityönä juustoa lypsytuoreesta maidosta

Ensin oli lehmä. Se oli ilmeikäs ja kaunis, ehkä hieman viekaskin. Lehmä sai nimen Illusia. Sitten oli kokki, jonka mielestä Illusia valmisti maailman parasta maitoa. Näin Petri Sikstuksesta tuli juustonkeittäjä, joka alkoi valmistaa raakamaidosta pastöroimatonta sinihomejuustoa nimeltä Illusia. Juustolan nimeksi tuli Kappeli, jonka nimi-ideaan saa vinkin Petrin sukunimestä.

Yksi osatekijä juuston laadussa on se, että maitoraaka-aineen tuottaneet lehmät saavat vapaasti ulkosalla rouskutella Saimaan raikkaan vesistöseudun valoisassa kesässä kasvanutta aromikasta ruohoa sekä rehua. Ja koska juustot tehdään raakamaidosta, on tuoreus valttia.

Juustot valmistuvat Mikkelin Otavassa. Maidon matka juustokattilaani on joitakin kymmeniä metrejä. Siitä on hyvä juustoammattilaisen jatkaa lypsytuoreella maidolla. – juustomestari Petri Sikstus

Illusia-lehmä sai tyttären nimeltä Loreley. Saman niminen on Kappelin juustolan lempeä valkohomejuusto, joka on Illusian tapaan pastöroimaton ja valmistettu raakamaidosta. Näitä herkkujuustoja on tarjolla ympäri Etelä – ja Itä-Suomea. Juustoistaan ylpeä Petri Sikstus lastaa Jumpyjuustobiilinsä täyteen ja lähtee mielellään itsekin paikan päälle kertomaan, mikä tekee Kappelin Juustolan tuotteista niin erityisiä.

Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Otava Handcrafted Cheese Oy
Petri Sikstus

puh. 040 818 7174
juusto@kappelinjuustola.fi
www.kappelinjuustola.fi

D.O. Saimaa merkityt tuotteet

Ilmeikäs Illuusia
-sinihomejuusto

Lempeä Loreley
-valkohomejuusto