Kala- ja eväsherkku

Kalaherkuissa maistuvat tuoreus ja puhtaus

Mikkelin kauppahallissa myy kalaherkkuja yrittäjä Raimo Heinänen, joka ostaa tuoreet kalat suoraan alueen kalastajilta.

Saimaa, Puula ja Kyyvesi ovat kalaisia vesiä, joista pyydetään mm. haukea, kuhaa, madetta ja muikkua. Kalaherkun lohi tulee myös Saimaalta, sillä se kasvaa Puumalassa. Kalaherkku onkin Puumalan lohen suurin myyjä ja jalostaja. Lohta myydään sekä tuoreena että jalostettuna kylmäsavuloheksi tai graaviloheksi.

Pyrimme parhaaseen lopputulokseen tuotteiden jalostuksessa. Jalostuksen perustana on aina tuore kala, joka on kasvanut alueen makeissa, juomakelpoisissa vesissä.”
– Yrittäjä Raimo Heinänen, Kala- ja eväsherkku

Lohen lisäksi Kalaherkku jalostaa mm. haukea kylmäsavuhaueksi ja muikkuja monenlaisiksi makumuikuiksi. Yksi Kalaherkun bravuuri on muikkukukko, jonka valmistuspäivän vakioasiakkaat painavat visusti mieleensä.

Kalaherkut valmistetaan käsityönä, vanhoja, perinteisiä jalostustapoja noudattaen. Säilöntäaineena jalosteissa käytetään vain suolaa ja sitäkin vähän. Lopputulos on nimensä mukaisesti niin herkullinen, että tuotteita on vuosien saatossa ollut tarjolla monissa arvovaltaisissakin pöydissä, mm. EU-huippukokouksessa ja presidentinlinnassa.

Yhteystiedot

Kala- ja eväsherkku
Raimo Heinänen
0500 139 979
heinanenraimo(at)gmail.com

D.O. Saimaa merkityt tuotteet

  • Tuore kala
  • Kalajalosteet (esim. kylmäsavuhauki, graavilohi, makumuikut)
  • D.O. Saimaa säilykkeet (kuha, hauki, muikku ja Puumalan lohi  erilaisisilla mausteilla)