Tervetuloa Saimaa Academy of Gastronomy -kursseille!
Nosta ruokamatkailuosaamisesi uudelle tasolle ja inspiroidu Saimaan upeasta ruokakulttuurista! Saimaa Academy of Gastronomy (SAG) tarjoaa ainutlaatuisia ja käytännönläheisiä kursseja ruoka-alan osaajille ja alan toimijoille. Toimitpa elintarvike- tai ravintola-alalla tai teet työtä matkailuyrityksessä, kurssimme antavat sinulle syvällistä osaamista ja uusia näkökulmia ruokaketjun jokaiseen vaiheeseen.
Mikä on Saimaa Academy of Gastronomy?
Saimaa Academy of Gastronomy (SAG) on kansainvälisen tason huippukoulutusyksikkö, joka yhdistää ruoan ja matkailun kehittämisen Saimaan alueella. SAG tarjoaa korkeatasoista, käytännönläheistä ja tutkimukseen perustuvaa koulutusta ruokamatkailun eri osa-alueilla. Tavoitteena on vahvistaa alueellista ruokaidentiteettiä, edistää Saimaan ruokakulttuurin tunnettavuutta ja kehittää ruokaketjun osaamista pellolta pöytään -periaatteella.
Pilottihankkeen kurssit ovat maksuttomia – nyt ainutlaatuinen mahdollisuus hakea!
SAG-kurssit järjestetään osana pilottihanketta. Ruoka-alalla toimivana saat kursseilla oivallisen tilaisuuden ammentaa seudun erityislaatuisesta gastronomiasta sekä syventää osaamistasi alan ammattilaisena. Saimaan luonto ja paikallisuus tuovat kokemukseen extraelämyksiä.
- Kursseilla paikalliset raaka-aineet, gastronominen osaaminen sekä kulttuurin ja historian tuntemus nivoutuvat yhteen ainutlaatuisella tavalla.
- Oppiminen on käytännönläheistä ja koulutus tapahtuu pienryhmissä aidoissa oppimisympäristöissä.
- Opit alan parhaiden asiantuntijoiden johdolla.
- Kursseilla tapaat muita ruoka-alan ammattilaisia ja laajennat verkostojasi.
- Kurssit ovat osallistujille maksuttomia.
Tulevat Saimaa Gastronomy Academyn kurssit
Kursseilla on rajallisesti paikkoja, joten toimi pian! Jaa tietoa kursseista myös verkostoillesi ja tule mukaan kehittämään Saimaan ruokamatkailun huippuosaamista!
Sinun ei tarvitse olla tietyn kurssiteeman asiantuntija hakeaksesi kursseille. Riittää että toimit elintarvike-, ravintola- tai matkailualalla ja olet kiinnostunut syventämään osaamistasi.
Luonnontuotteet-kurssi
3.–4.6.2025 ja 9.–10.9.2025
Mikkeli
Tutustu luonnontuotteiden mahdollisuuksiin ja opi hyödyntämään metsien ja peltojen antimia ruokatuotteissa ja ruokamatkailussa. Kurssi jakautuu kahteen osaan: 1. osassa kesällä tutustutaan villiyrtteihin ja korvasienten keruuseen sekä saaliin hyödyntämiseen ruokamatkailussa, 2. osassa syksyllä kerätään marjoja ja sieniä Saimaan saaristossa sekä kokataan saaliista maukkaita aterioita avotulella.
Kurssille mahtuu 8 osallistujaa. (TÄYNNÄ)
Kalakurssi
19.-22.8.2025
Kalakontti, Puumala
Sukella sisävesiammattikalastuksen ja kalanjalostuksen maailmaan. Kurssi tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia kalakäsittelyä ja jalostusta käytännössä.
Kurssille mahtuu 6 osallistujaa.
Vihanneskurssi
29.7.–1.8.2025
Salmelan Tila, Rantasalmi
Syvenny vihannestilan toimintaan. Kurssilla pääset tekemään ja oppimaan vihannestuotannon arkea ja satokauden hyödyntämistä.
Leipomokurssi
14.-17.10.2025
Kenkävero, Mikkeli
Valmista suolaisia leivonnaisia ja tutustu makeiden konditoriatuotteiden maailmaan. Tämä kurssi sopii erityisesti leipomo- ja ravintola-alan ammattilaisille.
Kurssille mahtuu 6 osallistujaa.
Luomuliha-kurssi
2.–5.12.2025
Luomutila Siiriäinen, Hirvensalmi
Tutustu luomuemokarjatilan toimintaan ja opi lihatuotteiden laadukkaasta tuotannosta pellolta pöytään -periaatteella.
Kurssille mahtuu 6 osallistujaa.
Hae kursseille täyttämällä lomake
Kurssipaikkoja on rajoitutetusti, joten voit hakea enintään kahdelle kurssille. Kerro kuitenkin kiinnostuksestasi myös muihin kursseihin. Olemme sinuun yhteydessä, mikäli kursseilla on tilaa.
Aiemmat Saimaa Gastronomy Academyn kurssit
Juustokurssi
12.–14.3.2024
Kappelin Juustola, Mikkeli
Syvenny juuston valmistuksen saloihin. Kolmen päivän kurssilla opit homejuuston valmistusprosessin vaiheet käytännönläheisesti ja tutustut erilaisiin juustoihin sekä tuotantoketjuun navetasta juustolaan.
Tämä kurssin ansiosta pystyn työssäni paljon paremmin avaamaan asiaakkaalle sekä työntekijöilleni juuston valmistuksen prosessia ihan alkupisteestä saakka, sekä ajatuksena on aloittaa omat juuston valmistukset myös.
Putkisalon lammaskurssi
21.–24.5.2024
Putkisalon kartano, Rantasalmi
Pääset osallistumaan erilaisiin tilan töihin, kuten lampaiden ruokintaan, laidunkierroksiin, aitojen kunnostukseen ja peltotöihin. Lisäksi saat mahdollisuuden oppia lampaiden hoitoon liittyviä taitoja, kuten kerintää ja sorkanleikkuuta. Pääset myös nauttimaan suomalaisesta saunakulttuurista ja herkullisesta ruoasta, joka valmistetaan tilan omista raaka-aineista.
Kurssin tavoitteena on tarjota osallistujille mieleenpainuva kokemus maatilan arjesta.
Olutkurssi
8.–10.4.2025
Nilkko Brewing, Mäntyharju
Syvenny oluen valmistuksen saloihin panimomestari Kalle Romon johdolla. Kolmen päivän kurssilla opit oluen valmistusprosessin vaiheet käytännönläheisesti ja tutustut erilaisiin oluttyyleihin sekä oluen historiaan ja kulttuuriin Heikki Kähkösen (Viisi Tähteä media) johdolla.
Kurssilla parasta oli käytännönläheinen oppiminen Romon johdolla. Heikki Kähkösen luento oli myös kiinnostava.
Kysy lisää kursseista
Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kysy lisää!
Inna Kopoteva
041 527 2537
inna.kopoteva@helsinki.fi