Kalliolan luomu

www.kalliolanluomu.fi

Luomuvihannesviljelyä pitkällä perinteellä

Kalliolan luomu on luomuvihanneksiin erikoistunut maatila Mikkelin Haukivuorella, jolla on pitkät perinteet luomuviljelystä. Aktiivinen tilan kehittäminen on ollut tärkeä osa pienen tilan historiaa. Olemme olleet mielellämme mukana luomututkimushankkeissa ja pelloillamme on tutkittu niin maan rakennetta, hyöntesiten elämää, ravinteiden kiertoa kuin tehty lajikekokeitakin.

Tässä työssä saamme olla monipuolisesti mukana luonnon kasvuihmeiden äärellä. Parhaita hetkiä ovat kevään kylvöt, avomaan istutukset ja helpotuksen huokaus sadetuksen onnistuessa. Tärkeimpänä tavoitteena on tietenkin hyvin onnistunut sato.

"Haluamme viljellä maukasta ja terveellistä ruokaa ja siksi luomu on meidän valintamme. tahdomme tarjota mahdollisimman hyvät raaka-aineet ruoanlaittoon ja tämä motivoi meitä kehittämään vilejelyä kasvukaudesta seuraavaan"
-Antti ja Elina Vauhkonen

Tällä hetkellä tilan päätuotteet ovat luomukaali, luomupurjo, luomulehtikaali ja luomukesäkurpitsa, joita löytyy niin vähittäiskauppojen hyllyiltä kuin paikallisista ravintoloista.

Yhteystiedot

Kärenniementie 321

51670 Nykälä

050 3637 949/Antti
040 8243 851/Elina

D.O. Saimaa merkityt tuotteet

Luomukaali
Luomupurjo
Luomulehtikaali
Luomukesäkurpitsa