Kenkävero

www.kenkavero.fi/

Eelis-Antin rukiista leivottua tuoretta leipää

Kenkävero Mikkelin keskustan kupeessa on tullut monille tunnetuksi upeasta miljööstään, puutarhastaan, lahjatavara- ja käsityömyymälästään sekä maittavia ruokia tarjoavasta ravintolastaan. Ravintolassa voi nauttia useiden D.O. Saimaa -tuottajien tuotteista, sillä ravintola käyttää niitä valmistaessaan asiakkaille makuelämyksiä. Mutta tiesittekö, että Kenkävero on myös itse D.O. Saimaa -tuottaja?

Kenkäveron pihassa on oma leipomo vanhassa renkituvassa. Leipomossa syntyy käsityönä herkkuja paikallisista ja puhtaista raaka-aineista, joista Eelis-Antti ansaitsee erityismaininnan. Eelis-Antin siemenrukiit ovat peräisin 1800-luvulta, joten kyse on alkuperäisrukiista.

Meidän Eelis-Antti -ruis kasvaa Pieksämäellä ja se jauhatetaan Rapion myllyssä Juvalla. Eelis-Antin ansiosta ruisleipämme on erityisen maistuvaa. 
Anne Ossi, toiminnanjohtaja, Taito Itä-Suomi ry

Tuoreen ja lämpimän ruisleivän lisäksi Kenkäveron leipomon myymälästä voi ostaa muitakin lähialueen aineksista valmistettuja tuotteita, esim. Rapion ohraryyneistä valmistettua röpörieskaa ja juvalaisen Paunolan tilan kananmunista valmistettuja marenkeja.

Yhteystiedot

Kenkävero
 0440 162 270
 myyntipalvelu(at)kenkavero.fi

D.O. Saimaa merkityt tuotteet

  • Ruisleipä
  • Ruisnäkkäri
  • Paikallisista raaka-aineista valmistetut leipomotuotteet, kuten röpörieska ja marenki