Reetan Hunaja

www.reetanhunaja.fi

Reetan Hunaja tarhaa mehiläisiä ja tuottaa herkullista hunajaa Mikkelin Ristiinassa.
 
Mehiläiset keräävät meden ”luonnon kullan” niityiltä, metsistä ja järvien rannoilta. Ne varastoivat meden kennoihin, kuivattavat sen ja lopulta peittävät kennon vahakannella. Sadonkorjuussa kansi avataan ja valmis hunaja irrotetaan kennosta ja pakataan. Mehiläistenhoito ja hunajan valmistus vaativat paljon käsityötä. Hunaja on luonnontuote, siihen ei lisätä eikä siitä poisteta mitään.

”Olemme ylpeitä siitä, että teemme kaiken itse alusta loppuun saakka. Tämä tarkoittaa, että hoidamme mehiläiset, keräämme sadon, purkitamme hunajan jamyymme tuotteen asiakkaalle. Jokainen tuotantoketjun osa on meillä omassa ”näpissä” ja voimme olla varmoja, että tuote on puhdas, aito ja laadukas.” 
Reetta Valkonen, mehiläistarhaaja

Hunaja lingotaan ja purkitetaan Ristiinassa Tuukkalan tilalla. Tila on 1700- luvulta saakka toiminut sukutila, jonka historiassa on lypsetty lehmiä ja viljelty viljaa. Tänä päivänä tilalla palvellaan majoittujia ja tarhataan mehiläisiä.
 
Hunaja on ekologinen makeuttaja. Hunajan tuotanto ei myöskään vaadi ympäristön muokkaamista. Sen sijaan mehiläiset vaikuttavat ympäröivän alueen kasvillisuuteen myönteisesti, sille ne pölyttävät mettä ja siitepölyä kerätessään sekä luonnonkasveja että pelto- ja puutarhakasveja.
 
Reetan mehiläiset ovat kesäaikaan pölytysapuna paikallisilla marja- ja hedelmätiloilla. Pölytyspalvelun avulla varmistamme tasaisen ja varman pölytyksen marjoille ja hedelmille.
 
Hunajaa on saatavilla Reetanhunaja-verkkokaupasta, suoraan tilalta ennalta sovitusti tai Reko Ristiina- jakelusta.

Yhteystiedot

Reetan Hunaja
Reetta Valkonen
Mäntyharjuntie 61
52300 Ristiina

puh 040 6724 535

D.O. Saimaa merkityt tuotteet

Hunaja