Sami Kuronen tuo Saimaan rikkaan ruokakulttuurin suomalaisten olohuoneisiin 7.7.2021 alkaen, kun uusi TV-sarja starttaa Liv-kanavalla.

D.O. Saimaa mukana Sami Kurosen makumatkalla

Sami Kuronen tuo Saimaan rikkaan ruokakulttuurin suomalaisten olohuoneisiin 7.7.2021 alkaen, kun uusi TV-sarja starttaa Liv-kanavalla.

Sami Kuronen tuo Saimaan rikkaan ruokakulttuurin suomalaisten olohuoneisiin 7.7.2021 alkaen, kun uusi TV-sarja starttaa Liv-kanavalla. Sami Kurosen makumatka Saimaalla -sarjassa esitellään Saimaan alueen ainutlaatuista gastronomiaa ja matkailukohteita. 

Sami Kuronen valmistaa sarjassa pääkokkien opastuksella lähiruokaherkkuja ja nauttii niitä paikallisten yrittäjien seurassa, heidän tarinoitaan kuunnellen. Laadukkaat raaka-aineet, ruokatuotteet ja paikalliset erikoisuudet saavat sarjassa ansaitsemaansa huomiota.

Teemat vaihtelevat järvikalasta villiyrtteihin ja hanhesta karitsaan 

Sarjan jokainen jakso on rakennettu korkealaatuisen pääraaka-aineen ympärille. Ensimmäisessä jakson teemana on järvikala. Kuronen kokeilee kalaonneaan Saimaalla paikallisen oppaan ohjauksessa ja valmistaa hauesta illallisen Chef of D.O. Saimaa Ilkka Arvolan opastuksella.

Saimaan monipuolinen ja eksoottinenkin ruokakulttuuri tulee tutuksi jakso kerrallaan. Illallisella nautitaan muun muassa villiyrttejä ja vihanneksia villiruokavisionääri Sami Tallbergin johdolla, Putkisalon kartanon eettisesti kasvatettua karitsanlihaa, Hauhalan hanhea yrteillä höystettynä, Tertin kartanopuutarhan antimia sekä avotulella valmistettua, Puumalasta itse troolattua muikkua.

Sarja tarjoaa ikkunan Saimaan ainutlaatuisiin ja yllättäviin matkailuelämyksiin. Katsojat viedään esimerkiksi luksusluokan höyrylaivalle, Linnansaaren kansallispuiston vesille sekä tutustumaan Mikkelissä vanhan päämajakaupungin historiaan ja kartanokulttuuriin. Upeat järvimaisemat ovat läsnä jokaisessa jaksossa.

Monipuolinen ruokakulttuuri ja maailmanluokan raaka-aineet

Kuronen ja koko tuottajatiimi yllättyivät kuvausten aikana Saimaan ruokakulttuurin monipuolisuudesta. Myös paikallisten asenne ja vieraanvaraisuus tekivät vaikutuksen.

”Saimaasta tulee ensimmäisenä mieleen järven antimet: monipuolisesta kalajärvestä saa maailmanluokan raaka-aineet vaativampaankin keittiöön. Lähiruoka-ajatus toteutuu Saimaalla helposti itsestään, sillä rannoilta löytyy kaikki herkulliseen ateriaan”, sanoo Kuronen.

Sarja pyrkii tekemään Saimaan alueen ruokakulttuuria tunnetuksi. ”Saimaan alueella ja erityisesti Etelä-Savossa on tehty jo vuosikymmeniä pioneerityötä ruokamatkailussa, jonka kivijalkoja ovat upeat raaka-aineet, luonto, paikallinen elämäntapa ja kulttuuri. Alueella toimii 280 luomuruoan tuottajaa. Pitkäjänteisestä työstä paikallisen ruokakulttuurin puolesta kertoo myös D.O. Saimaa -alkuperämerkki, joka on laatuaan ensimmäinen Suomessa”, sanoo D.O. Saimaan projektipäällikkö Miia Korja.

Sarjaa kuvattiin yhdeksän päivän ajan Mikkelin ja Savonlinnan alueella. Lisäksi mukana oli yrityksiä Varkauden alueelta. Kaikkiaan mukana kuvauksissa oli 30 yritystä. Ohjelma on tuotettu yhteistyössä Visit Saimaa 2- ja D.O. Saimaa -hankkeiden kanssa.

Esitysajat:

  • Liv-kanava, ensiesitykset keskiviikkoisin 7., 14. ja 21.7. klo 21–22 (kaksi 30 minuutin jaksoa peräkkäin)
  • Uusinnat Liv-kanavalla pe klo 19–20, su klo 19–20 ja ma klo 16–17
  • Ruutu-suoratoistopalvelu 12 kk ensiesityksestä

Lisätietoa Sami Kurosen makumatkasta Saimaalla www.visitsaimaa.fi/fi/sami-kurosen-makumatka/