Paistettua hanhen maksaa ja salaatti

500g Hauhalan hanhen maksaa
Erilaisia lehtisalaattia ja ituja
1kpl Paprikaa
200g Tankoparsaa
1/2pnt Kevätsipulia
200g Tomaattia
100g Kurkkua
½ Sitruuna
Tuoretta salviaa
Oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria

Ota maksat huoneen lämpöön vähintään 1 tunti ennen paistoa.

Kuori parsat tarvittaessa, jos ovat erittäin pieniä ei tarvitse. Huuhtele kasvikset ja salaatti. Parsat voi halutessa halkaista pitkittäin, paprikat ja tomaatti reiluiksi paloiksi. Kurkku ja sipuli leikataan ohuiksi viipaleiksi. Salaatti kannattaa repiä käsin varoen. Kuumenna pannu/grilli, pyöräytä parsat sekä paprikat öljyssä ja laita kuumaan grilliin tomaattien kanssa. Mausta suolalla. Kasvikset ovat n. 2min/puoli. Laita maksat pannuun ja mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Paista n. 2,5min/puoli maksan tulee olla hieman rose sisältä. Käännettäessä lisää pannulle salvia lehdet ja anna paistua hetki maksan kanssa rapeaksi. Tällä välin mausta lehtisalaatti ja idut 2rkl oliiviöljyllä ja sitruunan mehulla. Kasaa salaatti vadille kasvisten kanssa. Maksat voi halutessa leikata halki, koristele salvian lehdillä.

Reseptin raaka-aineita tuottavat