Sahanlahden kuha

Sahanlahden kuha 4:lle

Paistettu kuha

2 isoa tai 4 pientä kuhafilettä

Leikkaa fileistä ruodot pois v-leikkauksella
Paista voissa, mausta suolalla

Grillattu varhaiskaali

1 varhaiskaali
Suolaa
Rypsiöljyä

Leikkaa kaali 4 osaan, älä poista kantaa
Hiero pintaan suola ja öljyä
Grillaa avotulella, pinnat saavat mustua

Ruskistettu voikastike

50 g voita
20 g suolattuja karviaisia

Ruskista voi hitaasti kattilassa
Pilko karviaiset ja lisää voin joukkoon, mausta suolalla

Suolatut karviaiset

Raakoja karviaisia
Suolaa

Pese raa’at karviaiset hyvin
Laita karviaiset lasipurkkiin ja lisää vettä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät
Punnitse karviaiset ja vesi, lisää tästä painosta 10 % suolaa ja liuota veteen
Sulje karviaiset ja suolavesi ilmatiivisti lasipurkkiin ja anna tekeytyä 3 kuukautta