Kaikki uutiset
-
D.O. Saimaa prosessin kehittäminen -hanke alkoi huhtikuussa
Huhtikuussa käynnistyi D.O. Saimaa prosessin kehittäminen -hanke, jossa etsitään ratkaisuja ja työkaluja D.O. Saimaa -alkuperämerkin hakuprosessin kehittämiseen. D.O. Saimaa -alkuperämerkin parissa on runsaasti tuottajia, jatkojalostajia, design-yrityksiä ja WeSupport –ravintoloita, mutta hakuprosessin kehittämisen kautta halutaan saada lisää yrityksiä D.O. Saimaa alkuperämerkin piiriin. Kehitystyö vahvistaa entisestään tuottajien/jatkojalostajien ja matkailuyrittäjien yhteistyötä. Tämä kaikki kehittää osaltaan ruokamatkailua.
-
Tuore selvitys: mökkeilijät voisivat helpottaa ravintola- ja matkailualan työvoimapulaa Etelä-Savossa
Etelä-Savo ja Saimaan seutu ovat suosittua matkailualuetta etenkin kesäkaudella. Kausityövoiman saatavuus aiheuttaa kuitenkin haasteita ravintola- ja matkailualan yrityksille, ja tilanne vaikeutui entisestään koronapandemian aikana. D.O. Saimaan hankkeessa selvitettiin Etelä-Savon vapaa-ajanasukkaiden halukkuutta työskennellä mökkiseudulla ja helpottaa näin työvoimatilannetta.
-
Työskentely Saimaalla -sarja: Ensin tuli unelmien mökki, sitten unelmien työ
Olen aika tuore Etelä-Savon vapaa-ajanasukas. Vuosia olin haaveillut omasta mökistä ja kesällä 2020 unelmista tuli totta. Ostimme avopuolisoni ja hänen veljensä kanssa yhteisen vapaa-ajanasunnon Ristiinasta. Jakamistalouteen perustuva mökkeily on osoittautunut erinomaiseksi vaihtoehdoksi, sillä mökin käyttöaste on korkea keväästä pitkälle syksyyn sekä mökkeilystä aiheutuvat kustannukset puolittuvat kahdelle taloudelle. Enpä olisi arvannut, kuinka paljon mökki tulee muuttamaan elämääni.
-
Työskentely Saimaalla sarja: Brohezin perheen 16-vuotias Sofia ja 18-vuotias Elina ovat kesäristiinalaisia
Millaista on työskennellä Saimaalla kausiluonteisesti? Maailmaa nähneen Brohezin perheen vanhimmat tyttäret, Sofia ja Elina, ovat kesäristiinalaisia. Nuoret työskentelevät sesonkiluontoisesti mökkiseudullaan. Ennen Suomeen muuttoa perhe on asunut vuosien varrella muun muassa Australiassa, Jordaniassa, Balilla, Espanjassa ja Libanonissa. Miten helsinkiläiset Sofia ja Elina päätyivät kesäristiinalaisiksi Etelä-Savoon?
-
Saimaa on vuoden 2024 European Region of Gastronomy – Arvostettu tunnustus juhlii itäsuomalaista ruokakulttuuria kansainvälisessä valokeilassa
Saimaan alueelle on myönnetty European Region of Gastronomy –titteli vuodelle 2024. Valinta tuo Itä-Suomeen kansainvälisiä ja kotimaisia vierailijoita, uudenlaisia ruuan ja kulttuurin yhdistäviä tapahtumia sekä ruoka-alan kilpailuja.
-
Saimaan vahvuudet työntekopaikkana
Saimaan seutu on suosittua matkailualuetta upean ja uniikin järviluonnon ansiosta, minkä ympärille on rakentunut monia mielenkiintoisia ravintola- ja matkailuyrityksiä. Mitkä kaikki asiat ovat kohdallaan Saimaalla työskennellessä?
-
D.O. Saimaa mukana Farmari-messuilla
D.O. Saimaa on esillä Mikkelin Farmari-näyttelyssä 30.6.-2.7.2022
-
Etelä-Savon parhaat -palkinto Putkisalon Kartanolle
Putkisalon Kartano sai Etelä-Savo parhaat -palkinnon tunnustuksena vastuullisesta, laadukkaasta ja eettisestä lihantuotannosta.
-
D.O. Saimaa mukana Sami Kurosen makumatkalla
Sami Kuronen tuo Saimaan rikkaan ruokakulttuurin suomalaisten olohuoneisiin 7.7.2021 alkaen, kun uusi TV-sarja starttaa Liv-kanavalla.
-
Valmista herkulliset annokset Chef of D.O. Saimaan opastuksella
Katso videoilta huippukokki Ilkka Arvolan parhaat vinkit D.O. Saimaa -herkkujen valmistukseen.
-
D.O. Saimaa -herkut myynnissä Kenkäveron D.O. Saimaa -Shopissa Mikkelissä
Kokoa itsellesi herkkukattaus D.O. Saimaa -tuotteista Kenkäveron pappilan myymälästä.
-
Lähde makumatkalle Saimaa Gastronomy-kohteisiin ja nauti Makujen kimara
Lähde makumatkalle ja maista neljän Saimaa Gastronomy -ravintolan omanlaiset Makujen kimara -annokset Saimaan upeissa maisemissa.