Sahanlahden burgeri
Sahanlahden burgerit 4:lle
Sahanlahden burgerissa tehdää kaikki alusta alkaen itse. Pieni vaiva palkitaan ruhtinaallisesti, sillä tässä on aitoja makuja mahtavassa muodossa.
Sämpylä
150 g kananmunaa
75 g maitoa
8 g kuivahiivaa
50 g sokeria
350 g vehnäjauhoja
10 g suolaa
100 g voita
Sekoita muna, maito, hiiva ja sokeri, kunnes kaikki liuenneet
Lisää jauhot ja suola
Vaivaa yleiskoneessa hiljaisella nopeudella
Kun jauhot ovat sekoittuneet nesteeseen, lisää kuutioitu voi pienissä erissä
Vaivaa keskikovalla nopeudella, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja on kimmoisaa
Vaivaa n. 20min, kunnes taikina irtoaa reunoista
Nosta taikina voideltuun astiaan, peitä ja siirrä kylmään n. 2 tunniksi, jotta se on helpompi käsitellä
Muotoile kylmästä taikinasta 100 g sämpylöitä
Paina sämpylät litteiksi ja kohota peitettynä huoneenlämmössä n. 2 tuntia
Voitele muna-maitoseoksella
Paista 175 asteisessa uunissa 13min
100% jauhelihapihvi
600 - 800 g Hyvätuuli Highland -luomunaudan jauhelihaa
Suolaa
Pippuria
Muotoile 150-200 grammaisia pihvejä
Mausta suolalla ja pippurilla myllystä
Grillaa haluttuun kypsyyteen
Marinoitu punasipuli
1 punasipuli
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1,5 dl vettä
Kiehauta etikka, sokeri ja vesi
Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi
Mausta sipulit etikkaliemellä ja anna tekeytyä vähintään 2 tuntia
Valkosipulimajoneesi
2 dl Nakumajo majoneesia
1 valkosipulin kynsi
Suolaa
Pippuria
Raasta valkosipuli majoneesin joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita